Leeslijst

De mensen die me al wat langer volgen weten dat ik een echte boekverslaafde ben. Ik verslind bijna dagelijks een boek. Met een beetje geluk en wat meer tijd twee. Ik zal jullie vandaag vertellen welke boeken op mijn to read list staan. Lees je mee?
still-life-1037378_960_720

Een wereld zonder staten:
Bij Uitgeveri Aspekt verscheen recentlijk het boek Een wereld zonder staten van Dago Steenis. De Engelse versie heb ik al verslonden met veel plezier zie hier mijn recensie. Nu de Nederlandse versie nog.
STeenis_WereldZonderStaten_cvr
Een stukje over het boek:
De mensheid leeft nog in de overgang van een dierlijk naar een humaan bestaan. Dit wordt gekenmerkt door onder meer zaken als oorlogen, geweldpleging en inhumaniteit. Geen wonder. Het hele aardoppervlak is te-genwoordig verdeeld over staten, gemeenschappen die eigen belangen nastreven.
Het is dit statenstelsel dat een beletsel vormt voor een snelle en effectieve aanpak van de grote problemen, als blijvende vrede, veiligheid en bewoonbaarheid van de aarde. Dit zijn immers mondiale problemen. Het statenstelsel verdeelt de mensheid in vijandige eenheden en vormt de politieke barrière voor een oplossing ervan.
Er is maar één oplossing voor deze situatie en dat is een einde maken aan de soevereiniteit van de 193 staten. Ontneem hun het recht op een eigen politiek beleid, op het dwarszitten en bedreigen van andere landen, op het bezit van eigen strijdkrachten, op het plegen van inhumane daden. En wie moet ons dan besturen? Een wereldregering! Een regering die uitsluitend oog heeft voor de wereldproblemen. Want de oplossing daarvan gaat voor op plaatselijke problemen. Zonder een mondiale autoriteit staat de mensheid met lege handen.
Pssst jullie maken kans op een exemplaar van het boek. Doe mee met de winactie. Er worden 20 exemplaren verloot…..
Verdacht: 
Verdacht van Carry Slee verschijnt bij over een week  bij Overamstel Uitgevers. Ik ben erg benieuwd naar dit boek.
Een stukje over het boek:
verdacht
Pssst houd onze blog goed in de gaten we doen een winactie over een week!
De helse creaties 1: de ijzeren engel:
Ik ben ook erg benieuwd naar het boek de helse creaties. Dit boek is verschenen bij  Uitgeverij Moon.
9789048836376_1602x
Een stukje over het boek:

Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

De IJzeren Engel is het eerste deel van de onweerstaanbaar spannende fantasytrilogie De Helse Creaties die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld.

Methode 15/33:
Bij de Crime Compagnie verscheen recentelijk het boek: Methode 15/33  van Sharon Kirk. Daar ben ik erg benieuwd naar. Ik zal dit binnenkort lezen.
Een stukje over het boek:

Stel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd… Alleen…Doodsbang.

Vergeet haar nu…

Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen.

Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht… op het perfecte moment om toe te slaan.

8 thoughts on “Leeslijst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s