Recensie: Ik ben er voor je Mattanja Oosterhuis

In ‘Ik ben er voor je’ blikt Mattanja Oosterhuis in haar leven en vertelt ze de lezer hoe je bepaalde onverwachtse situaties in je leven kunt ‘overleven.’

voorkaft

Toen ik dit boek las dacht ik: “Het leven kun je niet plannen. Er gebeuren dingen die je niet ziet aankomen in het leven, toch moet je daar mee omgaan. God stelt Zijn beste dienaren met de grootste beproevingen. Dat is precies hoe ik het boekje van Oosterhuis heb ervaren.”

Zelf heeft de moedige auteur een hersenbloeding ternauwerdood overleefd.  Wat Oosterhuis vooral laat zien in haar boek is dat men een sterke wil heeft en God altijd nodig zal blijven hebben. Hij is ons trouwe reisgenoot, waar we ook heengaan.

foto 1

foto 2

3

Wat een prachtig boekje heeft de auteur geschreven. Het boekje is prachtig vormgegeven mooie foto’s komen in het boek voorbij. Eindelijk een boek dat niet helwit van binnen is maar gewoon prachtig paars. Erg prettig leesbaar voor mijn ogen.Erg leuk dat Oosterhuis gebruik maakt van verzen uit de Bijbel. Ik vond deze quotes het leukst:

“Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel”, Romeinen 11:36.

“Zijn armen dragen u voor eeuwig”, Deuteronomium 33:27.

Oosterhuis geeft de lezers moed en hoop door haar prachtige boek. Ik vind de auteur erg moedig. Ze leert ons sterk zijn, ongeacht wat we meemaken. Je leven ziet er soms anders uit dan je gepland hebt, daar moet je mee kunnen leren leven.  Zeker een must-have en must-read boekje.

Dit boek is verkrijgbaar bij Ark Media voor €7,50,-

PSSSSST: Paastip!

22 thoughts on “Recensie: Ik ben er voor je Mattanja Oosterhuis

 1. Lijkt me heftig een hersenbloeding. Mijn beste vriend heeft ook een hersenbloeding gehad. Een kwaal die niet snel zal genezen. Met veel moeite heeft hij een uitkering gekregen. Na heel veel moeite. Hij kan bijna niets meer zelfstandig.

  Liked by 1 person

 2. Hier is de auteur! Die heeft vandaag je recensie gekregen via de uitgeverij en die is inderdaad blij, zoals kellypaardenkopers zegt 🙂 Vooral wat je schrijft – “God stelt Zijn beste dienaren met de grootste beproevingen” vond ik echt super bemoedigend. Bedankt hoor.

  Liked by 1 person

  • Altijd leuk als de auteur zelf ook reageert 😉 Ben erg blij. Die quote kwam ineens in me op. Paste echt bij het boek. Ik ben nu ook benieuwd naar je andere boeken. Schrijf je ook een nieuw boek?
   Fijne Pasen alvast!

   Like

 3. Nou ja heb dus een autobiografie geschreven. En nu ben ik schrijvers-moe en uitgeïnspireerd. Ik weet het niet, als er weer iets op m’n pad komt kan ik er vast wel wat uitpersen. Nu is er even niets. Ook goed.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s