Spotlight Sunday: deel 3

Het is weer tijd voor een Spotlight Sunday. Wat vliegt de tijd snel voorbij. Het is alweer de derde Spotlight Sunday. Dit maal is het de buurt aan Linda Jansma‘s boek: Kwetsbaar. 

kwetsbaar-boek-189x300

Mini-recensie:

Janine, de eigenaresse van Club Mercury, lijkt eindelijk alles te hebben wat haar hart haar begeert: haar gezin bestaand uit haar man Albert en haar 16-jarige eigenwijze dochter Nicole. Verder is Dick (zanger op het podium in Club Mercury)ook erg geïnteresseerd in Janine, dat laat hij maar al te graag zien. Alhoewel Albert en Dick het niet goed met elkaar kunnen vinden heeft Dick zijn succes als zanger aan Albert te danken. Heel even lijkt het leven Janine toe te lachen ondanks haar verleden. Daar komt abrupt een einde aan als haar man vermoord wordt voor club Mercury, door mogelijk overvallers. De grote vraag is natuurlijk wie dit gedaan heeft. En welke link dit met haar verleden heeft aangezien ze een ‘duister’ verleden heeft gehad. En ook loopt haar dochter gevaar.

“Een man in spijkerbroek en een jasje van donker Harris Tweed komt op ons af. In zijn hand houdt hij een zilverkleurig koffertje, dat hij even neerzet om de hem toegestoken witte overall over zijn kleding aan te trekken. Vervolgens. Pakt hij zijn koffertje weer op en schuift op aanwijzingen van een rechercheur langs ons heen mijn kantoor binnen. Ik kijk hem na en voel me opnieuw misselijk worden als ik besef dat die man de schouwarts moet zijn. Ik zie ineens beelden voor me van een sectie, zoals ik ze wel eens op de televisie heb gezien in misdaadseries waar je tegenwoordig mee overspoeld wordt, en voel opnieuw mijn maag omdraaien bij het idee dat ze dat straks ook bij Dick gaan doen. En zoals ze ook ongetwijfeld bij Albert gedaan hebben. Ik duw mijn hand tegen mijn buik om de misselijkheid te onderdrukken, maar het helpt niet veel. Ik krijg het zo heet dat het lijkt of mijn lichaam elk moment kan ontbranden. Ik word duizelig en moet me met een hand aan de muur vasthouden omdat ik bang ben dat ik anders onderuit ga.”

Benieuwd? Lees snel verder voor volledige recensie: http://vbnow.nl/2014/12/15/recensie-kwetsbaar-linda-jansma/

 

7 thoughts on “Spotlight Sunday: deel 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s