Yoga: booming business????

Is yoga de beste uitvinding ooit? De yoga industrie blijft maar groeien en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Doordat de uitgaven aan yoga de afgelopen 5 jaar met 87% zijn gestegen is dit nu de 4e snelst groeiende industrie in de Verenigde Staten! De groei van yoga in Japan is zelfs nóg groter, maar liefst een stijging van 413% in 5 jaar! De Internationale Yoga Federatie laat weten dat er op het moment meer dan 300 miljoen yogi zijn. Met andere woorden: yoga is the place to be!

yoga-241609_640

Een Amerikaans onderzoek ging dieper in op de yogi’s: de gebruikers van yoga. Alhoewel de leeftijden erg kunnen verschillen, is het overduidelijk dat het grootste gedeelte van de yogi’s een blanke vrouw is. 4 Op de 5 yogi’s zijn universitair geschoold en maar liefst 44% verdient per jaar meer dan $75.000. Dit geld wordt vervolgens weer massaal uitgegeven aan kleding (Sweaty Betty Om Yoga Pants – $120), rustgevende muziek (The Essential Snatam Kaur – $9,49) en comfortabele yoga matten (Go Yoga Balance – $49,95).

De yoga kent een hoop stijlen. Zo is Madonna helemaal weg van Ashtanga terwijl Bikram meer bij George Clooney past. De duurste soort yoga is overduidelijk de zwangerschapsyoga, waarbij een losse les gemiddeld meer dan $30 kost! Daarnaast zijn er ook nog altijd nieuwe stijlen op komst. Stel je eens voor om poedeltjesnaakt aan de slag te gaan op je yoga mat, of om eens je hond mee te nemen voor wat spirituele ‘bonding’. Een ding is zeker, van yoga word je in ieder geval gezonder. Zo hebben yogi’s (ten opzichte van niet-yogi’s) 87% minder kans op hartziektes, 55% minder kans op kwaadaardige tumoren en 50% minder kans om opgenomen te worden in het ziekenhuis.

De groei in de populariteit van yoga komt voornamelijk door de yogi’s zelf. Het is een gezonde levensstijl en tegenwoordig is het ook een erg toegankelijke activiteit. En dat het tegenwoordig door een hoop celebrities wordt beoefend kan natuurlijk ook geen kwaad!

Het is tijd om te kijken waar deze populariteit vandaan komt. Hoe ziet de gemiddelde yogi eruit? Hoeveel geld gaat er om in deze business? En waarom is yoga zo’n gigantisch groot succes?

De miljarden business van Yoga

Gemaakt door dr-discount en strech.nl

4 thoughts on “Yoga: booming business????

  1. Sommige yogavormen lijken heel erg op Pilates. Yoga is er in alle soorten en maten. Het is net een doos met bonbons, er zit voor iedereen wel wat lekkers bij 🙂 Ik houd zelf van wat krachtigere en dynamische yoga waarbij je spieren ook lekker gerekt en gestrekt worden.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s