Van Gogh proeven!

Wil je proeven hoe van Goghs werk smaakt? Nee ik heb het niet over zijn opeetbare schilderijen. Maar over zijn kunstwerk in de vorm van food. Echte van Gogh fans kunnen dit zeker niet missen. Zo heb je diverse werken van Van Gogh om op te eten. Een eetinspiratie door De Culinaire Werkplaats.

Vincent-van-Gogh

Van Gogh voor al je zintuigen

Deze maand neemt De Culinaire Werkplaats in vijf gerechten alle zintuigen mee op reis langs het werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten. Ervaar zelf de waardering van Van Gogh voor het zware boerenleven in de negentiende eeuw. Ontdek als een ware Vincent de kracht van de Japanse prentkunst en proef een vleugje inspiratie uit de zonovergoten Provence. Ook mogen gasten hun tanden zetten in Van Gogh’s iconische penseelstreken. Verder heeft De Culinaire Werkplaats enkele cocktails gecreëerd als ode aan Vincents liefde voor de kroeg.

Kunstwerk4

“Met de eetinspiratie Vincent willen we mensen aan de hand van de levensloop van Vincent van Gogh inspireren tot bewuster eten. Van Gogh is immers een kunstenaar die meer is dan zijn artefacten aardappel, zonnebloem, stukje oor en absint”, legt Eric Meursing uit, die al zijn gasten wil laten ontdekken of zij een Vincent zijn of niet.

Studio De Culinaire Werkplaats

Midden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt worden thema’s, en in dit geval het werk en leven van Van Gogh, getransformeerd tot eetervaringen voor al je zintuigen. De Culinaire Werkplaats is een ontwerpstudio en werkplaats voor eigentijdse eetconcepten en eetverhalen op het snijvlak van eten en kunst. De initiatiefnemers zijn Marjolein Wintjes (conceptualist) en Eric Meursing (3D ontwerper en chef). Het duo is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, texturen, combinaties en manieren van eten. Aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen werken zij aan het bord van de toekomst, al dan niet in opdracht van derden. Groenten, fruit, en bijzondere granen staan hierbij immer in de hoofdrol.

Kunstwerk1

Adres:

Fannius Scholtenstraat 10 huis, Amsterdam

Reserveren:

Noodzakelijk wegens beperkt aantal zitplaatsen + food waste

Openingstijden:

Normaal vrijdag + zaterdag van 19-23 uur, ivm Vincent van Gogh extra open op maandag + donderdag van 19 – 23 uur.

3 thoughts on “Van Gogh proeven!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s