Tips voor een leuke boekpresentatie

Ik ga jullie vandaag vertellen hoe je je boekpresentatie erg leuk kunt maken. Ik ben zelf naar meer dan 150 boekpresentaties geweest van bekende en minder bekende auteurs. Iedere boekpresentatie is anders, hangt een beetje van de boekgenre af.  

omslag-skin_hires_300dpi

Locatie:

De locatie is het belangrijkste van alles. Locatie staat op nummer 1. Verwacht je veel mensen neem dan een grote ruimte maar wel een overzichtelijke ruimte. Ik had vaak gehad dat we in een piepkleine ruimte zaten met z’n allen waarvan ik en de helft van de aanwezigen de auteurs niet zagen. Sorry maar dan krijg je geen leuke artikel van mij. Ik sta dan al uren te wachten terwijl ik je niet zie.

Bereikbaarheid:

Zorg dat je locatie makkelijk bereikbaar is, niet iedereen heeft een auto en kan in de middle of nowhere aankomen met zijn fiets of lopend.

Datum:

Plan een datum in overleg van te voren met je familie, collega’s en vrienden zij zijn immers de meest aanwezigen op je boekpresentatie. De meeste stemmen geldig. Je wilt wel veel boeken verkopen toch??

meedogenloos

Tijdstip:

Maak het niet al te laat. Dan maken mensen zich bijvoorbeeld al zorgen om hun avondeten of hun kinderen. Doe het ook niet te vroeg mensen hebben school of moeten hun kinderen van school halen.

Podium:

Het is jouw dagje. Zorg er voor dat iedereen in het publiek je ziet. Als mensen je niet zien hebben ze geen interesse meer in jouw verhaal. En komen ze bij een volgende boekpresentatie wellicht niet meer terug. Dit resulteert dan ook in een minder goede nieuws op social media of het internet.

Hapjes & drankjes:

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes. Je gasten moeten niet verhongeren hé? Je hoeft niet per se maaltijden te doen. Tenzij het met het thema van je boek te maken heeft dan is het wel leuk. Als je het budget heb tenminste.

pic_6396

Marketing:

Nodig journalisten en bloggers uit. Journalisten en bloggers kunnen het boeken lezen of een winactie doen op hun blog. Als het een goede recensie is dan heb je kassa. Het wordt dan gedeeld op social media e.a. kanalen dan wordt je wellicht wel beroemd.

Goodiebag:

Iedereen wil gratis spullen hebben. Speel in op de thema van je boek. Je wil de boeken wel verkopen geef ook iets extra’s bij het verkoop van je boek een mooie tas met leuke gadgets, make-up items, kortingsbonnen of iets dergelijks.

20150420_214702

Signeersessie:

Vergeet niet om een signeersessie te doen aan het einde van de boekpresentatie. Zo leer je je lezers ook kennen. Iedereen wil wel een mooie handtekening.

Psst zijn jullie wel eens naar een boekpresentatie geweest? Zo ja? Hoe vonden jullie het daar?

4 thoughts on “Tips voor een leuke boekpresentatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s