Boekrecensie: “Conflict”

Eva lijkt voor de buitenwereld een perfecte relatie met Johan te hebben. Schijn bedriegt de spanningen lopen hoog op thuis. Het ergste is nog wel dat ze ongepland zwanger raakt van haar minnaar.  Er staat haar een keuze te wachten. Welke keuze zal ze maken?

voorplatconflict

“Even kijkt Stijn opzij, een glimlach rond zijn mond. Snel kijk ik voor me, deze man maakt iets in me los wat niet gezond is voor mijn relatie. Johan. Ik denk weer aan hem en hoe boos ik  me tien minuten geleden nog voelde. Ineens staat het huilen me nader dan het lachen. Thuis heb ik ruzie en hier in het park flirt ik met mijn aantrekkelijke collega. Het hele verhaal klopt niet. Ik staar naar de vijver, en wrijf over mijn armen. Het is al fris buiten, zo vroeg in het najaar.

‘Heb je het koud?’

‘Een beetje.’In mijn haast om thuis weg te komen heb ik niet eens gedacht aan het meenemen van een jas. Ik slik mijn tranen weg, ik wil niet huilen, niet nu.

‘Gaat het goed?’Stijn kijkt me even aan.

Ik knik. Kort.

Mijn tranen vinden hun weg, nu ik opnieuw naar hem kijk. Ik doe geen moeite meer om ze tegen te houden. Stijn mag dit zien, al weet ik niet waarom dat nu ineens oké voelt. De brij in mijn hoofd wordt steeds warriger. Verdriet vermengt zich met woede. Onbegrip over de verse woordenwisseling heeft de overhand.

‘Kom, we gaan hier even zitten,’hij wijst naar een houten bankje,

‘Wat is er met je?’

Mijn antwoord is kort. Ik aarzel. Er rust een soort van onuitgesproken taboe op het delen van ruzies die thuis plaatsvinden. Dat al helemaal niet met een collega van het mannelijke geslacht.

‘Gedonder thuis.’

De minuten daarna zwijgen we, en als ik merk dat mijn boosheid langzaam wegebt open ik mijn mond. Toch.

‘Johan en ik hadden een leuke avond gepland, doen we altijd op vrijdag. Maar vanaf het moment dat hij binnenkwam was de sfeer geladen. Het ging eigenlijk nergens over. Ik vroeg hem naar een stapel folders op ons bed, hij reageerde bloedchagrijnig. En voor ik het wist had ik de voordeur dichtgesmeten en reed ik kwaad weg.’

Het blijft even stil. Stijn staart in de cijfer, een groepje eenden zwemt rustig aan ons voorbij. De kou deert hen niet. Was ik maar een eend, dan joeg ik alle kou uit mijn lijf en uit mijn hart, denk ik verdrietig”, een stuk uit het boek Conflict.

Conflict blikt in het leven van twee gezinnen: Eva die samenwoont met Johan de makelaar en Lotte die gehuwd is met Niek.  Eva en Lotte zijn beste vriendinnen. Dit boek is geschreven door Susan Moonen. Een thriller die diverse thema’s kent: bedrog, mishandeling, verminking, verkrachting, geweld en vriendschap. Het boek begint met een passage uit het liedje van Soul Asylum:

” So tired that I couldn’t  even sleep

So many secrets I couldn’t keeep

I promised myself I wouldn’t weep

One more promise I couldn’t keep

Here I am just drowning in the rain,

With a ticket for a runaway train.

I can go where no one else can go.”

De cover is bijzonder mooi waarop een naakte vrouw voorovergebogen ligt. De titel Conflict in het rood kopt! Er zijn weinig boeken die vanaf bladzijde een boeiend zijn, conflict van Susan Moonen is een van die boeken. Haar schrijfstijl, verhaalopbouw en de spanning zijn perfect aan elkaar gematcht dat ik zeker werd aangespoord om door te lezen.  Des te verder ik las des te spannender het werd. Ik moest en zou dit boek uithebben. En de gedachten van de hoofdpersonen zijn erg herkenbaar en goed weergegeven.  Dit boek zal een breed publiek aanspreken. Met veel plezier heb ik 222 bladzijdes binnen no-time verslonden.  Dit boek is een aanrader voor iedereen!

Susan Moonen (1976), studeerde commerciële economie en heeft jarenlang bij een bank gewerkt. Ze droomde er altijd van om een boek te schrijven. Met conflict heeft ze haar droom waargemaakt. Ze is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon.

Verkrijgbaar bij de crime compagnie voor €14,95,-

3 thoughts on “Boekrecensie: “Conflict”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s