Tuinplant van de maand: Hebe

Ik ben dol op bloemen en planten. Ik heb helaas maar een kleine tuin, dus veel bloemen kunnen er niet in. Er staan er al zo veel. Alhoewel ik binnenkort wel nieuwe aanwinsten kan gebruiken. Iedere maand worden bepaalde bloemsoorten benoemd tot de bloem van de maand, een initiatief Bloemenbureau Holland. Deze maand is de Hebe aan de beurt. Wil je ook je zomertuintje pimpen met dit weertje? Dan is de Hebe(struikveronica) een kleurrijke aanwinst in je tuin.

Hebe 03 WEB

Heb je nog wat ruimte over in je tuin? De Hebe  is de ideale kandidaat voor je tuin. De plant bloeit namelijk tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen. Die zitten vol nectar en daar worden vlinders vrolijk van. En omdat de Hebe zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Hebe 04 WEB

Plant met effect

Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad. De Hebe is echt een trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen bij elkaar. Dat sluit perfect aan bij de tuintrend ‘Unexpected Wild’.Hou je van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Hebe 02 WEB

Groenblijver

De Hebe is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. Zet de plantook in een pot op het terras. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Verwen de Hebe ook eens met plantenvoeding.

Hebe 01 WEB

Meer informatie via: Mooiwatplantendoen.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s