Hoe overleef je de ramadan?

Ramadan mubarak allemaal. Tijdens ramadan denken we altijd aan eten. Nog meer dan we normaliter doen. Wat me extra opvalt is dat het eten wel lekkerder lijkt in de winkels dan normaal. Ook de verpakkingen worden met veel zorg verpakt. Dat moet je niet willen deze maand. Pff het wordt ieder jaar zwaarder, de ramadan. Misschien wel een uitdaging, maar soms zijn de dagen iets te lang en te warm. Met name als je studeert, werkt en stage loopt. Maar als je alleen thuis zit dan kijk je  alleen maar naar de klok. Dan lijkt de tijd nog langzamer te gaan dan eerst. Dat terwijl de tijd normaal erg snel voorbij vliegt, dat ik soms geen eens idee hebt wat je die dag ook alweer gedaan had.  Met deze 10 tips die ik nu ga geven kun je de ramadan zeker overleven.

2014-11-30 15.42.36

Tip 1: lezen:

Lezen zorgt echt voor een grote afleiding. Je hebt vast wel boeken liggen thuis die je normaliter niet leest. Het wordt tijd om ze uit je kast te halen. Of je oude tijdschriften. Zo niet ren dan snel naar de winkel. Of digitaal gemak: bestel bij bol.com of andere boekhandels.

Tip 2:  Wandelen   

Frisse lucht kunnen we zeker wel gebruiken. Wandelen zorgt zeker voor ontspanning. Het kost niet heel veel kracht.

Tip 3: Cursus volgen

Wilde je altijd al een cursus volgen? Hoe je nou eindelijk moet breien of tekenen. Grijp dan nu je kans.

Tip 4: Shoppen

Heb je nog mooie kleding nodig voor het slachtfeest? Doe dan voorinkopen. Je hebt nog 29 dagen de tijd.  Of koop je werkoutfit!!

20141209_120434

Tip 5: Sporten

Sommige mensen zweren op sportmethode. Ik heb het zelf wel ooit gedaan. Fitness zou ik niet echt aanbevelen want dan krijg je dorst.  Ook zou ik niet te intensief sporten anders krijg je dorst. Een beetje lichte oefeningen kunnen zeker geen kwaad, fietsen bijvoorbeeld daar krijg je niet echt dorst van. Anderen beweren dat zwemmen ook goed is. Ik zou dan zeker geen aqua-aerobics doen, dit is ook dorstverwekkend. Verder zweert men ook op yoga.

Tip 6: Administratiebeheer

Je hebt vast wel ergens een berg administratieve werk liggen. Het wordt tijd om eens alles te ordenen/sorteren en te archiveren. Of je nota’s eens eindelijk declareren bij de verzekeraar.

Tip 7: Vrijwilligerswerk

Sommige goede doelen kunnen zeker wel wat handen gebruiken. Help ze een handje. Beteken iets voor je medemens. Wellicht een idee om eens te kletsen met de ouderen in de zorg.

Tip 8: Afspraken inplannen

Had je voorheen maar steeds geen tijd om belangrijke afspraken in te plannen. Sla dan nu je slag. Gewoon zorgen voor dagelijks een afspraak. Dit zorgt ook voor afleidingen.

20141209_115548

Tip 9: Opruimen

Ruim je huis op! Nu heb je er eindelijk tijd voor.

Tip 10: Ontwijk etensgelegenheden

Wat je niet wil hebben is iemand zien eten tijdens het vasten.Nou ja niet iedereen heeft dat maar het doet je dan wel  laten denken aan het eten.

Hopelijk helpen deze 10 tips.

PSSST Wat doe jij als je moet vasten?

3 thoughts on “Hoe overleef je de ramadan?

  1. Ja het is wel waar. Zelfbeheersing is zeker vereist. Het wordt qua tijd ieder jaar zwaarder met name in Nederland. Na volgend jaar draait het geloof ik weer terug qua uren dus ieder jaar een uur minder. Met name als het snikheet wordt is het moeilijker om te vasten. In Nederland valt het gelukkig nog eventjes mee qua weer. Ja ik denk tijdens deze maand extra aan het eten en toevallig zie je ook extra lekkernijen in de winkels dat terwijl je je honger probeert te onderdrukken.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s