Boekpresentatie Joodse Buren

Amsterdam, 19 maart 2015

Vandaag  zijn we naar een boekpresentatie Joodse Buren van Maria Boonzaaijer geweest. De boekpresentatie is georganiseerd door Overamstel Uitgevers en vond plaats in de Stadsboekwinkel in Amsterdam.

2D 1400 p Joodse buren

Langzamerhand stormt De Stadsboekwinkel vol. Dit is naar onze mening een unieke boekpresentatie afgewisseld met prachtig vioolspel. Dat Boonzaaijer goed kan presteren wordt ons  al gauw duidelijk. Ze heeft een leuke stem waardoor iedereen aandachtig naar haar verhaal luistert wanneer ze een fragment uit haar boek voorleest.

d

Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan Joods Cultuurhistoricus Jaap Nijstad. Op de grijze cover van het boek zie je  een gebouw met drie mensen. De Joodse Buren is een verhaal over de oorlog.

IMG-20150319-WA0009

IMG-20150319-WA0013

Voor de liefhebbers een fragment uit het boek:

“Op 15 april 1943 wordt in het gezin Langeveldt een meisje geboren. Een prachtig kindje met een overvloed aan zwarte krulletjes. Josefien is de koning te rijk. De bevalling heeft nog geen uur geduurd.

‘Er zijn weer engeltjes geweest vannacht’, zegt Hendrik plechtig tegen de jongens als ze ’s morgens om het grote bed komen staan, waarin Josefien met het nieuwe zusje ligt.  Kees trekt een gezicht; bij hem hoef je niet meer met at verhaal aan te komen. Hij vraagt: ‘Hoe heet ze?’

En Herman: ‘Zeker net als mama?’

‘Josefien? He, bah’, zegt Frans.

Josefien, haar schat tegen haar warme boezem gedrukt, schiet in de lach. ‘Haar doopnamen zijn Elisabeth Maria, naar tante Els. Maar we noemen haar Lise. Lise Langeveldt. Klinkt dat niet lief?’

Misschien wordt ze helemaal niet lief. Zusjes kunnen ook krengen zijn.”

IMG-20150319-WA0011

20150319_162249

20150319_162244

Na de boekpresentatie is het tijd voor een signeersessie. Dat vinden we altijd het leukst! Gesigneerde boeken zijn naar mijn mening goud waard!

20150323_190335

Ik heb me enorm vermaakt! Binnenkort zal ik een recensie van het boek online plaatsen.

Ps Ga jij dit boek ook lezen?

2 thoughts on “Boekpresentatie Joodse Buren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s